Beste keukenmachine met blender: de KitchenAid Artisan keukenmixer

Beste-keukenmachine-met-blender

Ik begon als jong kind met bakken en hielp mijn moeder elk weekend met het bakken van taarten. Sponsbeslag kloppen voor fruitpuddingen, deeg mengen voor taarten en botercrèmeglazuur opkloppen – we waren zeker een familie zoetekauw! Die passie voor bakken (en eten) is mij bijgebleven en ik blijf zelfgemaakte lekkernijen serveren aan mijn eigen gezin, hoewel ik me nu aan een iets gezonder dieet houd. Als gewone bakker was het dus een must om te investeren in de beste keukenmachine met blender. 

Ik wilde een apparaat dat zou kloppen en kneden, en dat het jaren mee zou gaan in plaats van maanden. Voor mij zat er niets anders op dan de knoop door te hakken en te investeren in een KitchenAid keukenmixer. Ik had lovende verhalen gehoord van collega-vrienden die ook enthousiaste bakkers waren, en het verbluffende uiterlijk van de mixer overtuigde me ook. Wie wil er nu niet een slim apparaat op zijn aanrecht?  Als je erover denkt er een te kopen voor je eigen keuken, dan is dit wat ik heb geleerd van meer dan tien jaar gebruik ervan. Hij is vanaf €399 te koop bij Amazon.nl of bol.com.

Beste keukenmachine met blender

De beste keukenmachine met blender

Ik ging op zoek naar een goede complete keukenmixer die vooral goed kon blenden en kneden. Naast het maken van gebak en taarten, begon ik ook brood te maken, dus een apparaat dat het zware kneden aankon, zou een winnaar zijn. Zo kwam ik bij de KitchenAid keukenmixer uit.

Als je graag brood bakt, zelfs af en toe, zal een KitchenAid keukenmixer het harde werk van het kneden wegnemen. En in tegenstelling tot broodmachines krijg je toch het gevoel dat je het zware werk zelf hebt gedaan. Je kan genieten van zelfgemaakte pizza, pasta, vers brood en gebak. Dit maakt het een absolute winnaar als het gaat om de beste keukenmachine met blender.

Als je hem in actie ziet, is het een beest van een machine, hoewel de kracht ook geluid met zich meebrengt. Ik raad aan om hem niet aan te zetten als je jonge kinderen een dutje hebt laten doen, omdat het klinkt alsof er een vliegtuig op het punt staat op te stijgen! De KitchenAid Artisan heeft een motor van 325 watt, terwijl de Classic-versie met iets minder kracht komt met 275 watt. Dus als je regelmatig brood gaat bakken, kun je besluiten dat de Artisan de kracht biedt die je nodig hebt. 

Er wordt ook een royale kom van 5 liter meegeleverd, wat overeenkomt met 20 kopjes – voldoende om grote hoeveelheden koekjes te maken.

Beste keukenmachine met blender

Mode en functie in de keuken

Behalve dat hij er goed uitziet, is de KitchenAid Artisan keukenmixer uitzonderlijk functioneel en heeft hij een kantelbaar ontwerp, waardoor je de kop van de mixer en de aangesloten klopper eenvoudig omhoog kunt brengen om extra ingrediënten toe te voegen. 

Maar in plaats van de mixer halverwege te stoppen om extra ingrediënten toe te voegen, gebruik ik liever het schenkschild. Het is een duurzaam plastic schild dat om de bovenkant van de mengkom past en een schuine ‘scheut’ heeft waar ingrediënten doorheen kunnen worden gevoerd. Ik heb deze functie altijd bijzonder handig gevonden, bijvoorbeeld wanneer je losgeklopte eieren geleidelijk aan een cakebeslag van boter en suiker toevoegt, een deegdeeg met water bindt of gedroogd fruit door een cakemengsel mengt.

Het schenkschild helpt ook om te voorkomen dat lichte ingrediënten, zoals bloem en poedersuiker, ontsnappen en het omringende werkoppervlak bedekken, waardoor je na het bakken minder rommel hoeft op te ruimen.

De slijtvaste roestvrijstalen kom heeft, in tegenstelling tot de klassieke versie, ook een glad handvat. Door de toevoeging van een handvat is het gemakkelijker om de kom op te tillen en te verwijderen als deze vol zware ingrediënten zit. En met een flinke capaciteit, zoals hierboven vermeld, kan het zwaar worden.

Tien snelheden om te kloppen, kloppen en kneden 

Met tien snelheden om uit te kiezen, kunt u roeren, kneden, mixen, kloppen, room maken of kloppen op de perfecte snelheid voor uw recept. KitchenAid heeft een handige gids voor snelheidsregeling die u informatie geeft over of u een langzame, gemiddelde of hoge snelheid moet gebruiken voor de beste resultaten. Deze vele standen maken het voor mij verreweg de beste keukenmachine met blender. Je kan er alle kanten mee op, ook met zware degen.

De keukenmixer wordt geleverd met drie opzetstukken: een platte klopper, draadhaak en deeghaak. Ik gebruik de platte klopper het meest, omdat deze goed is voor het mixen van cakebeslag en koekjesdeeg. Mijn volgende favoriet is de C-vormige deeghaak, mijn favoriete hulpstuk bij het mixen en kneden van deeg. Ik gebruik de draadhaak zelden, maar dit komt door wat ik maak, en niet dat het niet nuttig is. Maar als het nodig is, is het perfect voor het kloppen van eiwit of room en het mixen van een lekker Yorkshire puddingbeslag. 

Een extra pluspunt: alle gecoate en roestvrijstalen kloppers zijn vaatwasmachinebestendig, waarbij KitchenAid aanbeveelt ze op het bovenste rek te plaatsen.

Wanneer het uiterlijk mee telt

Welk KitchenAid-apparaat je ook kiest, je bent verzekerd van een product dat prachtig staat op je aanrecht. U zult geen haast hebben om een ​​KitchenAid-apparaat in uw kasten te stoppen; ze zijn ontworpen om gezien en bewonderd te worden. 

Ik vond vooral de retro-look van de KitchenAid Artisan leuk en koos voor een exemplaar in Almond Cream. Hoewel ik voor de ‘easy-blend’-optie heb gekozen, zijn er zoveel heerlijke heldere en mooie kleuren om uit te kiezen. Twaalf jaar later zou ik, als ik er vandaag een zou kopen, voor de nieuwe Blossom keukenmixer in het groen gaan , die me aan pistachenoten doet denken. Maar met meer dan 26 kleuren om uit te kiezen in de nieuwe Artisan Series 5-serie , kan het even duren voordat je een beslissing hebt genomen! 

Beste keukenmachine met blender

Het is zwaar en moeilijk te verplaatsen

Het enige nadeel aan mijn KitchenAid Artisan keukenmixer is het gewicht. Hoewel ik weet dat het gewicht ervan te danken is aan de stevige binnenkant, die me nooit in de steek heeft gelaten. Met 12 jaar veelvuldig gebruik heeft hij nog nooit een storing gehad. Maar met een gewicht van 26 pond wil ik hem niet elke keer dat ik hem gebruik van de kast naar het aanrecht verplaatsen. 

Ik ben echter blij dat ik het apparaat permanent op mijn werkoppervlak heb staan, wat zeker voor wat eye-candy zorgt. Andere apparaten die ik heb gehad, waren meer een doorn in het oog, en ik wilde ze graag in een kast verstoppen als ik ze niet gebruikte. Hoewel het zwaar is, heb ik me nooit zorgen gemaakt over het verschuiven van het apparaat wanneer het de zwaarste deegsoorten aanpakt. Je hoeft niet bang te zijn dat het van het aanrecht valt.

De KitchenAid keukenmixer in de beste keukenmachine met blender op de markt

Een KitchenAid keukenmixer kopen is nooit een impulsaankoop. Je investeert op lange termijn in een apparaat dat lang meegaat. Ik heb er nooit spijt van gehad dat ik mijn Artisan-mixer heb gekocht, en ik weet dat hij nog een paar jaar mee zal gaan. Maar als je geen zin hebt om € 499,- uit te geven voor een Artisan Series 5 liter mixer met kantelbare kop, kan je kiezen voor een miniversie van € 399, met een capaciteit van 3,5 liter. Wat je ook kiest, je krijgt gegarandeerd een robuust en betrouwbaar apparaat waar je jarenlang plezier van zult hebben in de keuken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *