De Fontein boek recensie, geschreven foor Els van Steijn

De-Fontein-boek

Om een dieper begrip van mezelf te krijgen en mezelf te accepteren, heb ik het boek “De Fontein, Vind je plek” van coach Els van Steijn gelezen. Op een praktische manier legt ze uit hoe een familieopstelling inzicht kan bieden in persoonlijke struikelblokken in het leven. In deze recensie van het boek deel ik niet alleen wat je kunt verwachten, maar ook hoe ik heb geleerd van “De Fontein” en of ik het zou aanraden. Els van Steijn heeft met haar boek “De Fontein: Vind je plek,” uitgegeven door Uitgeverij Het Noorderlicht, een waardevolle bijdrage geleverd aan het begrijpen van jezelf en je levenspatronen. In deze recensie nemen we een kijkje naar de kernboodschap en de impact van dit boeiende werk. Het boek kost €29,95 en is op bol.com verkrijgbaar.

Gegevens van het boek

  • Prachtig uitgevoerd hardcover boek
  • Formaat: 17 x 24 cm
  • Pagina’s: 316
  • Druk: 8e
  • ISBN: 92-486-926-878
  • Prijs: €29,95

Waar gaat het boek over?

“De Fontein: Vind je plek” biedt een gids voor lezers die steeds tegen dezelfde problemen aanlopen en verlangen naar een helderder inzicht in hun leven. Els van Steijn, een ervaren coach, legt uit hoe de onzichtbare wetmatigheden van het familiesysteem invloed kunnen hebben op onze patronen en keuzes. Het boek belooft praktische tips en duidelijke theorieën om deze systemische wetmatigheden te begrijpen en te gebruiken voor een krachtiger leven.

De metafoor van “de fontein” wordt gebruikt om het familiesysteem te illustreren, waarbij lezers leren wat hun unieke plek is en hoe deze plek van invloed is op hun levenspad. Het boek richt zich op het doorbreken van hardnekkige patronen en het bereiken van meer rust in het leven.

Een diepgaande reis naar zelfontdekking

Het boek, opgebouwd uit twaalf hoofdstukken, biedt een gestructureerde verkenning van verschillende aspecten van het familiesysteem. Els van Steijn weet haar lezers te coachen door illustraties, quotes en persoonlijke verhalen. Het is duidelijk dat ze haar ervaring als coach inzet om de lezers te begeleiden naar zelfontdekking en begrip van hun eigen leven.

De auteur begint elk hoofdstuk met een illustratie en een inspirerende quote, wat de leeservaring verrijkt en de aandacht vasthoudt. De diepgaande bespreking van onderwerpen zoals schuldgevoel, relaties met ouders en partners, scheiding en co-ouderschap, biedt een breed scala aan inzichten voor verschillende levenssituaties.

Els van Steijn gaat niet alleen in op persoonlijke aspecten maar werpt ook een kritische blik op bredere kwesties, zoals het gebruik van antidepressiva. Haar standpunt over symptoombestrijding versus het aanpakken van de echte oorzaak voegt een waardevolle dimensie toe aan het boek.

Conclusie: een aanrader voor zelfreflectie

“De Fontein: Vind je plek” is niet zomaar een boek; het is eerder een coachingsessie in geschreven vorm. Els van Steijn biedt lezers de kans om diep in zichzelf te graven, patronen te herkennen en verandering te omarmen. Het boek is goed geschreven, gestructureerd en biedt praktische inzichten. Voor degenen die op zoek zijn naar meer grip op hun leven en een beter begrip van hun familiesysteem, is dit boek een absolute aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *