Het beste douchefilter voor je haar: de AquaBliss HD HEAVY DUTY Douchefilter

beste-douchefilter-voor-je-haar

Heb je moeite met het kiezen van het beste douchefilter voor je haar? In een wereld vol verschillende (maar vergelijkbare) douchefilters kan het moeilijk zijn om te weten welk filter het beste werkt zonder het eerst te proberen. Dat is waar wij in beeld komen. Ik heb het AquaHome-douchekopfilter geprobeerd, en nu heb ik het nieuwe HD revitaliserende douchefilter geprobeerd van het razend populaire merk AquaBliss, dat het virale, krachtige revitaliserende douchefilter maakt.

Deze krachtige douchefilter was onze beste keuze voor het beste algemene douchefilter op de markt. Dus ik was natuurlijk nieuwsgierig om de nieuwe, strakke HD-versie van AquaBliss uit te proberen. Ik heb de nieuwe douchefilter in mijn eigen huis getest om je precies te vertellen hoe het presteert in vergelijking met andere vergelijkbare filters. Hij is voor €115,88 en is op Amazon.nl verkrijgbaar.

beste douchefilter haar

Uiterlijk

Het nieuwe AquaBliss douchefilter heeft een krachtig SF500-patroon (de meest krachtige vergeleken met andere douchefilters van het merk).  De cartridge is vooraf geïnstalleerd en installeren is net zo eenvoudig als het uitspoelen en vastschroeven van het filter.

Het revitaliserende douchefilter heeft een gedraaide, glanzende afwerking en er is geen middenband die het strakke uiterlijk van het filter belemmert. Qua uiterlijk geef ik veel de voorkeur aan dit filter boven andere AquaBliss-filters en filters van concurrenten.

AquaBliss Douchefilter Kenmerken

Het AquaBliss douchefilter is een lichtgewicht douchefilter verkrijgbaar in een strakke, zilveren afwerking. Het wordt geleverd met een vooraf geïnstalleerde filterpatroon en twee verwisselbare sedimentpads voor het filteren van hard water en het opvangen van grotere deeltjes die door uw leidingen stromen. Er wordt ook teflontape meegeleverd, zodat je alles hebt wat je nodig hebt voor de installatie.

Het HD-filter filtert niet alleen ongewenste chemicaliën, metalen, gifstoffen en sedimenten eruit, waar ik vooral naar op zoek ben voor mijn haar. En het zou ook uw bestaande waterdruk niet moeten verminderen. Als dit wel het geval is, kan dit een indicatie zijn dat je meer teflontape nodig heeft of dat je het filter wat strakker moet vastschroeven.

Waarom een douchefilter voor je haar?

Een douchefilter is essentieel voor je haar om verschillende redenen:

 1. Chloorverwijdering: Veel gemeentelijke waterbehandelingsinstallaties voegen chloor toe aan het water om bacteriën en andere verontreinigingen te doden. Chloor kan echter schadelijk zijn voor je haar. Een douchefilter verwijdert chloor, waardoor je haar gezonder blijft.
 2. Hard water verminderen: Hard water bevat een hoog gehalte aan mineralen zoals calcium en magnesium. Langdurige blootstelling aan hard water kan leiden tot een ophoping van mineralen op je haar, waardoor het droog en broos wordt. Een douchefilter kan deze mineralen verminderen en de zachtheid van je haar behouden.
 3. Reductie van verontreinigingen: Douchewater kan verschillende verontreinigingen bevatten, zoals zware metalen, sedimenten en andere onzuiverheden. Een douchefilter kan deze ongewenste stoffen filteren, waardoor je haar wordt beschermd tegen schadelijke elementen.
 4. pH-balans: Een goede pH-balans is essentieel voor gezond haar. Sommige waterbronnen kunnen een ongunstige pH-waarde hebben, wat kan leiden tot problemen zoals dof haar. Een douchefilter kan helpen om de pH-waarde van het water te stabiliseren, wat gunstig is voor je haar.

Kortom, een douchefilter is onmisbaar om je haar te beschermen tegen schadelijke stoffen in het water, waardoor het gezond, glanzend en veerkrachtig blijft. Je kan nog zoveel geld uitgeven aan speciale shampoo’s zoals de beste sulfaatvrije shampoo van Kruidvat, terwijl het probleem van de chamicaliën in water niet wordt opgelost, wat je terug ziet in je haar. Het gebruik van een douchefilter kan bijdragen aan het behoud van de algemene gezondheid en uitstraling van je haar.

Waarom kiezen voor de AquaBliss HD HEAVY DUTY Douchefilter?

Het AquaBliss-waterfilter voor de douche maakt gebruik van een unieke combinatie van ultradichte redoxmedia, dubbel geconcentreerd calciumsulfiet (geen goedkope kralen, maar strips), en actieve kool van kokosnootschaal. Dit filter is ontworpen om snel, eenvoudig en op een natuurlijke manier die vervelende stoffen te verminderen die het haar en de hoofdhuid kunnen verstoren.

Bovendien staat de term “HEAVY DUTY” voor de robuuste en krachtige filtratiecapaciteit van dit douchefilter. Het is speciaal ontworpen om een intensieve filtering uit te voeren en zo de beste bescherming te bieden tegen haar- en huidverstorende stoffen in het douchewater. Het filtert niet alleen snel en efficiënt, maar zorgt er ook voor dat het haar zijn natuurlijke dikte behoudt en zijdezacht aanvoelt.

Het is volgens de ruim 5.000 lovende beoordelingen met gemiddeld een 4,3 sterren op Amazon.nl het perfecte douchefilter om het haar te ondersteunen.

beste douchefilter haar

Hoe we het hebben getest

Ik heb het AquaBliss-douchefilter in mijn eigen douche getest om te zien hoe het presteert in vergelijking met concurrerende modellen – en om te zien of ik enige verbetering in mijn haar- en huidtextuur opmerkte.

Het installatieproces voor het HD-filter was supergemakkelijk, omdat de filterpatroon vooraf is geïnstalleerd. Je hoeft het filter niet te openen om de cartridge door te spoelen; je kunt gewoon het hele systeem vóór gebruik doorspoelen. Toen dat klaar was, verwijderde ik eenvoudigweg de handdouchekop, draaide het filter op de douchearm en bevestigde de douchekop opnieuw, net zoals bij de meeste andere douchekopfiltermodellen. Gebruik teflontape en bevestig het filter en de douchekop stevig om lekken te voorkomen.

Ik heb ongeveer twee weken gedoucht met het AquaBliss-filter en net als mijn eerdere ervaring met soortgelijke douchekopfilters merkte ik een paar verschillen tijdens het douchen. Net als bij mijn andere douchekopfilter merkte ik minder ophoping van zeepresten op mijn douchevloer en muren (een teken dat hard water uit calcium reageert met zeep en een residu vormt).

Om eerlijk te zijn, ik gebruik nu al meer dan zes maanden een douchefilter en toen ik er voor het eerst mee begon, merkte ik verbetering in de textuur van mijn haar. Mijn haar werd zachter en veerkrachtiger. Ik was er echter niet zeker van dat ik meteen grote huidverbeteringen opmerkte.

Voordat ik de AquaBliss installeerde, heb ik een paar weken zonder douchefilter gedoucht in een poging het HD revitaliserende filter een eerlijke test te geven. Hoewel ik in die tijd geen grote verschillen in mijn haartextuur of uiterlijk merkte, merkte ik wel een verschil in mijn huid.

Ik heb een extreem gevoelige huid en keratosis pilaris. Eczeem en psoriasis zijn andere huidproblemen waar ik af en toe mee te maken heb. Hoewel ik zelden uit een warme douche kom zonder er uit te zien als een tomaat, verminderde dit douchefilter nog meer roodheid en jeuk na het douchen dan mijn vorige. Het leek ook de plekken op mijn huid te verzachten waar ik niet altijd lotion aanbreng, zoals de achterkant van mijn schouders en de bovenkant van mijn benen en armen. Mijn huid voelde na het douchen ook over het algemeen zachter en minder droog aan.

Zoals ik al zei, douche ik al meer dan zes maanden met een douchekopfilter, en ik merkte geen achteruitgang in de gezondheid en het uiterlijk van mijn haar in de paar weken dat ik stopte met het gebruik van een filter. De AquaBliss leek echter mijn haar licht en kroezen tot een minimum te beperken.

Pluspunten

 • Zeer effectief
 • Makkelijk te installeren
 • Betaalbaar
 • SF500-patroon
 • Vervangbare sedimentfilterpads
 • Compatibel met de meeste douchearmen en douchekoppen
 • Wordt geleverd met alles wat nodig is voor instillatie

Nadelen

 • Slechts verkrijgbaar in één afwerking

FAQ

Hoe lang gaat het AquaBliss-filter mee?

Douchefilters gaan doorgaans zes maanden mee, afhankelijk van het door jou gekozen filter. AquaBliss-filters gaan ongeveer zes maanden mee (of elke 10.000 liter water).

Wat verwijdert AquaBliss douchefilter?

AquaBliss-filters verwijderen harde mineralen, vuil, giftige chemicaliën en sedimenten in je kraanwater om de pH-balans te ondersteunen, wat kan helpen roos te verminderen en gezond uitziend haar te ondersteunen.

beste douchefilter haar

Wat andere recensenten te zeggen hadden

Amazon-shoppers delen hun positieve ervaringen met het AquaBliss-douchefilter. Dit is wat ze erover te zeggen hebben.

Geverifieerde koper Laura zegt dat het een gamechanger is voor verstopte douches en jeukende huid. “Ik heb een gevoelige, droge huid. Ons water is hard en met veel chemicaliën behandeld, en elk voorjaar wordt het met chloor weggespoeld. Ik heb wekenlang vreselijke jeuk, tot het punt van bloeden toe. Eczeem is verschrikkelijk in deze tijd”, schrijft ze. “Mijn haar (ik heb krullend haar dat weinig vocht bevat) werd de week daarop zachter en de jeuk en het eczeem verdwenen. Ik kon niet geloven dat dit filter zoveel zou helpen.”

“Ik kreeg dit filter gistermiddag en heb het meteen geïnstalleerd. De installatie duurde slechts enkele seconden en ze waren zo aardig dat er een hele rol teflontape (9 meter!) bij zat”, vertelt Andrew Amrein, een vijfsterrenrecensent. “Ik kocht ook een nieuwe douchekop en ik had zo veel zin om vanochtend te douchen, en mijn opwinding was absoluut terecht: dit was de beste douche OOIT! Het is niet volledig te beschrijven hoe het water aanvoelt. Het is zacht, zijdeachtig, glad – het is echt ongelooflijk.”

Een andere vijfsterrenrecensent, James , zegt dat het filter echt werkt. “We zijn onbewust naar een huis verhuisd met extreem hard water. Ik dacht dat er iets mis was met mij, omdat mijn haar plotseling tegen mijn hoofd zat en stug was. Toevallig las ik een artikel waarin werd vermeld wat hard water met je haar doet, dus zocht ik op Amazon en besloot dit filter te proberen. Het is compact, aantrekkelijk, eenvoudig te installeren (twee minuten) en werkt echt!!”

Eindoordeel

Als je op zoek bent naar een nieuw, eenvoudig te installeren douchefilter, raden wij het HD revitaliserende douchefilter aan. Naast de effectiviteit zijn we ook tevreden over het ontwerp en de afwerking van het filter.

Waar kan je het AquaBliss-douchefilter kopen?

Je kunt het AquaBliss-douchefilter op Amazon kopen voor €115,88. Waarom nog een keer douchen met ongefilterd water als dat niet nodig is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *