Top 6 beste robot stofzuiger met dweil: efficiënt en gemakkelijk schoonmaken

Robot-stofzuiger-met-dweil-irobot

In de wereld van huishoudelijke apparaten heeft de technologie de manier waarop we ons huis schoonmaken ingrijpend veranderd. Een van de meest innovatieve en handige uitvindingen is de robot stofzuiger met dweil. Deze slimme apparaten combineren de functionaliteit van een stofzuiger en een dweil, waardoor ze niet alleen stof en vuil kunnen opzuigen, maar ook de vloer kunnen reinigen. In dit artikel bekijken de top 6 beste robot stofzuiger met dweil om in te investeren en het schoonmaakgemak te verhogen.

Waarom een robot stofzuiger met dweil kopen?

De aanschaf van de beste robot stofzuiger met dweil kan een hoop voordelen opleveren. Een aantal daarvan zijn:

Efficiëntie en tijdsbesparing

Een van de meest opvallende voordelen van een robot stofzuiger met dweil is de efficiëntie ervan. Deze apparaten zijn uitgerust met geavanceerde sensoren en technologieën die hen in staat stellen om autonoom door het huis te navigeren. Ze detecteren obstakels, vermijden meubels en passen zich aan verschillende oppervlakken aan. Dit betekent dat terwijl de robot zijn werk doet, jij je tijd aan andere taken kunt besteden.

Het combineren van stofzuigen en dweilen in één apparaat zorgt ook voor een aanzienlijke tijdsbesparing. Je hoeft niet langer apart stof te zuigen en de vloer te dweilen. De robot neemt beide taken voor zijn rekening, waardoor je meer vrije tijd hebt.

Grondige reiniging

Een ander voordeel van de robot stofzuiger met dweil is de grondigheid van de reiniging. Terwijl de stofzuiger het stof en vuil opzuigt, zorgt de dweil ervoor dat de vloer grondig wordt gereinigd en eventuele resterende vlekken worden verwijderd. Dit is vooral handig op harde vloeren, zoals tegels of hout, waar stofzuigen alleen mogelijk niet voldoende is.

Programmeerbaarheid en smart functies

De meeste robot stofzuigers met dweil zijn programmeerbaar, wat betekent dat je ze kunt instellen om op specifieke tijden te reinigen, zelfs als je niet thuis bent. Dit maakt het gemakkelijk om dagelijks onderhoud te plegen zonder er veel moeite voor te hoeven doen. Bovendien hebben veel van deze apparaten slimme functies, zoals het kunnen verbinden met mobiele apps of spraakgestuurde assistenten, waardoor je ze eenvoudig kunt bedienen en volgen.

Beste robot stofzuigers met dweil

BESTE ROBOT STOFZUIGER EN DWEIL VOOR DIERENHAAR:

1. Dreame L10s Ultra

robot stofzuiger met dweil

Prijs: €899

PLUSPUNTEN

 • Base wast en droogt de dweilpads na een reinigingstaak
 • Vloerreinigingsoplossing meegeleverd met robot

MINPUNTEN

 • Prijzig

Als je merkt dat je voortdurend uw vloeren dweilt en als u haren van huisdieren opraapt, overweeg dan de L10S Ultra robotstofzuiger en dweil van Dreametech. Dit model is een versie boordevol functies van de L10 die we eerder in deze handleiding hebben opgenomen, en was net zo indrukwekkend als het origineel in onze laboratoriumtests.

Tegenover tien van zijn zelflozende tegenhangers behaalde hij de op een na hoogste algehele manoeuvreerbaarheidsscore. Bij de robot wordt een fles vloerreinigingsoplossing van het merk meegeleverd. Hij kan handig worden opgeborgen in het oplaadstation, waar hij vóór elke schoonmaaktaak ook automatisch de juiste hoeveelheid op de dweilpads doseert. In tegenstelling tot veel andere modellen die we hebben getest, zagen we bij deze robot na slechts één passage merkbare verlichting van plakkerige vlekken. Net als bij andere modellen van het merk vereist de L10S Ultra geen handmatige verwijdering van de vuilnisbak of dweilpad. De basis leegt automatisch de bak en begint met het wassen en drogen van de pads zodra een schoonmaaktaak eindigt.

Toen de L10S Ultra een tapijt detecteerde, bracht hij de dweilpad snel voldoende omhoog om te voorkomen dat deze nat werd. Eenmaal op het tapijt waren ze vrijwel volledig vrij van huisdierharen. Na het zelfledigen zijn er geen dierenharen in de vuilbak achtergebleven of de borstelrol verstopt. Tijdens onze gebruiksvriendelijke tests blonk hij uit door zijn eenvoudig te gebruiken app waarmee gebruikers schoonmaaktaken kunnen plannen, het water- en zuigniveau kunnen aanpassen en een live feed van de ingebouwde camera van de robot kunnen bekijken terwijl deze schoonmaakt. Hoewel het een van de duurste robots is die we ooit hebben getest, denken we dat de prestaties en functies het de moeite waard maken.

BESTE ROBOT STOFZUIGER MET DWEILFUNCTIE VOOR KLEINE RUIMTES:

2. ECOVACS DEEBOT T9+

robot stofzuiger met dweil

Prijs: €394,99

PLUSPUNTEN

 • Fantastische dweilprestaties in onze laboratoriumtests
 • Het oplaadstation heeft een kleine voetafdruk

MINPUNTEN

 • Slaat tapijten over wanneer dweilpads zijn geïnstalleerd

Tijdens onze laatste dweilrobottest had de T9+ van Ecovacs de beste dweilprestaties van de zes modellen die we hebben getest. Kleverige chocoladesiroop, lippenstift en droge jelly-vlekken werden na slechts één passage volledig van onze testvloeren verwijderd.

Het trilmechanisme dat hij gebruikt om vloeren te schrobben was ongelooflijk sterk zonder afbreuk te doen aan de zuigkracht, waardoor de hele robot schudde terwijl hij zich een weg baant door onze hindernisbaan. Hoewel het een beetje worstelde met het puin dat we in krappe hoeken strooiden, liet het de rest van onze testvloeren vrijwel volledig puinvrij achter. Kleine obstakels zoals een paar schoenen en een klein speeltje dat bedoeld was om hondenpoep na te bootsen, werden ook volledig vermeden door de T9+. Als je wilt dat deze robot ook thuis tapijten en vloerkleden schoonmaakt, moet je de dweilpads verwijderen, omdat tapijten tijdens het leggen worden vermeden.

Net als de meeste andere app-aangesloten dweilrobots, kun je via de app de zuigkracht en de hoeveelheid water die op de dweilpads wordt gedoseerd regelen en schoonmaakbeurten voor een later tijdstip plannen. De kaart die dit model van onze hindernisbaan maakte, was een van de meest nauwkeurige.

Vanuit de app kun je ruimtes bekijken, bewerken en labelen, en de meubels in je huis in 2D of 3D bekijken. Omdat we iets minder dan 8 minuten nodig hebben om onze hindernisbaan schoon te maken, denken we dat dit een geweldig model is voor kleine huizen, omdat het een kleine schoonmaaktaak veel sneller kan voltooien dan alle andere modellen die we hebben getest. Het kleine formaat van het oplaadstation maakt hem ook bijzonder ruimtebesparend, en hij kan nog steeds tot 60 dagen aan vuil bevatten, zoals oplaadstations die twee keer zo groot zijn. Uniek aan dit model is de luchtverfrisser die u in de robot kunt installeren en een aangename, lichte geur vrijgeeft terwijl deze zich een weg baant door uw huis.

BESTE ROBOT STOFZUIGER EN DWEIL VOOR GROTE RUIMTES:

3. Dreame W10

robot stofzuiger met dweil

Prijs: €755,50

PLUSPUNTEN

 • Droogt dweilpads na het reinigen
 • Reinigt vloeren snel en efficiënt

MINPUNTEN

 • Laat de vloer vochtiger achter dan we zouden willen

De lijn robotstofzuigers en dweilen van Dreame presteert al enkele jaren goed in onze tests. Deze combinatie van stofzuiger en dweil was destijds een van de eerste modellen die we hadden getest die de dweilpads droogt nadat deze zijn gereinigd.

Het oplaadstation is omvangrijk maar niet een totale oogpijn in de hoek van de kamer, en herbergt tanks voor schoon en vuil water die groot genoeg zijn om meerdere schoonmaaksessies aan water te bevatten. Nadat de robot klaar is met schoonmaken, keert hij automatisch terug naar zijn basis en wast en droogt de dweilpads met hete lucht. Voor zijn prijs waren we een beetje teleurgesteld toen we ontdekten dat de stofbak niet automatisch in de basis werd geleegd.

Toen we hem thuis testten, vond onze expert de app eenvoudig te gebruiken en handig om bij te houden waar de robot was, hoe ver hij was in de schoonmaaksessie en of hij ergens vastliep. Met de app kun je ook schoonmaaksessies instellen om gewoon te stofzuigen, gewoon te dweilen of beide tegelijk te doen. Met één keer opladen kan de W10 meer dan 3 uur werken, hoewel hij waarschijnlijk niet zo lang nodig heeft om een ​​schoonmaakbeurt te doorstaan. Binnen een uur waren twee slaapkamers, een woonkamer en een keuken (plus hallen) klaar.

Hoewel de fabrikant zegt dat het veilig is om te gebruiken op hardhouten vloeren, ontdekten we dat de vloeren een beetje vochtiger achterbleven dan we hadden gewild, maar de twee pads werden grondig geschrobd met slechts één beweging over rommel.

BESTE ROBOT STOFZUIGER EN DWEIL VOOR DIEPE REINIGING:

4. Roborock S7 MaxV Ultra

robot stofzuiger met dweil

Prijs: €919

PLUSPUNTEN

 • Kan gebruikt worden met of zonder zelflegende bodem
 • Tikt heel zachtjes op meubels, als hij er al tegenaan stoot
 • Wast de dweilpad na de reinigingssessie

NADELEN

 • De zelfledigende basis is de grootste die we ooit hebben gezien

We hadden eerder een ouder model van Roborock in onze gids, maar hebben deze vervangen door dit meer geautomatiseerde model boordevol functies van het merk.

Het is een zelfledigende robotstofzuiger en dweil die vloeren reinigt met sonische trillingstechnologie. In onze tests verbaasde het ons met zijn uitstekende vloerbedekking, die zelfs de hoeken bedekte van een kamer die hij bij de eerste passage miste. Hij tilt de dweilpads automatisch op wanneer hij tapijten detecteert en past de zuig- en dweilintensiteit aan op basis van de kamer die hij schoonmaakt. Het is ook niet nodig om kamers in de app te labelen: de S7 kan identificeren welke kamer het is op basis van het meubilair dat hij observeert tijdens het in kaart brengen. Het heeft uitstekend werk geleverd door grote meubels te vermijden, maar had moeite met kleinere items zoals een paar pantoffels in ons testgebied.

Het grote oplaadstation heeft drie tanks: één voor schoon water, één voor vuil water en één voor droog vuil. Het vult automatisch de watertank van de robot bij, wast de dweildoek en houdt het vuil van meerdere sessies vast, waardoor het o zo belangrijke schoonmaken van de robot net iets eenvoudiger wordt.

De voet ziet er niet heel prettig uit, maar als je het niet erg vindt om het waterreservoir handmatig te vullen en de stofbak te legen, kun je de S7 MaxV robotstofzuiger en dweil (momenteel niet op voorraad) ook kopen zonder de zelfledigende voet. Vanuit de Roborock app kun je de zuigkracht aanpassen, verschillende schoonmaakmodi kiezen, niet-mopzones instellen, de schoonmaakroute van de robot volgen en schoonmaakschema’s instellen voor verschillende kamers in je huis.

BESTE ROBOT STOFZUIGER MET DWEIL VOOR HARDHOUTEN VLOEREN:

5. ECOVACS DEEBOT X1 OMNI

robot stofzuiger met dweil

Prijs: €899

PLUSPUNTEN

 • Extra grote watertanks en stofzak in de basis
 • Laat de vloer na het dweilen vrijwel droog
 • Extra gereedschap en stofzakken zijn ook in de basis opgeborgen

MINPUNTEN

 • Soms gaat hij rond het puin in plaats van het op te rapen

We testen de X1 Omni van Ecovacs al ruim een ​​jaar thuis en zijn nog steeds onder de indruk van de prestaties. Hij heeft onder banken, bedden en eettafelpoten schoongemaakt zonder ook maar één keer vast te zitten.

Er waren een paar gevallen waarin het schijnbaar om kleine stukjes puin heen ging in plaats van ze op te rapen, maar deze kwamen niet vaak voor en konden worden verholpen door de robot zo in te stellen dat hij een tweede passage maakte voor een diepere reiniging van onze testvloeren. In een huis met hardhouten vloeren in de woonkamer en slaapkamers kon er goed worden gedweild zonder de vloeren te nat te maken of strepen achter te laten. Betegelde keukenvloeren waren iets lastiger en er bleven enkele oude watervlekken achter, zelfs na een tweede grondige reinigingsbeurt.

Het oplaadstation doet tevens dienst als schoonwaterreservoir en extra grote stofbak, en wast automatisch de dweilpads wanneer de robot klaar is met schoonmaken. In tegenstelling tot andere dweilrobots hoeft u geen Amazon- of Google Assistant-apparaat te bezitten om spraakopdrachten te gebruiken. Door alleen maar “OK Yiko” te zeggen, wordt de X1 Omni wakker, hoewel hij soms reageert als we er niet tegen praten.

De Omni praat ook met u terwijl hij aan het schoonmaken is, laat u weten wanneer de dweilpads moeten worden schoongemaakt en waarschuwt u wanneer deze klaar is. Via de app kun je de zuigkracht regelen, de hoeveelheid water die naar de dweilpads wordt gedoseerd, of je wilt dat de robot één of twee schoonmaakbeurten maakt en no-go-zones en schema’s voor het schoonmaken instelt.

BESTE ROBOT DWEIL:

6. iRobot Braavajet m6

robot stofzuiger met dweil

Prijs: €399

PLUSPUNTEN

 • Reinigt tot 1.000 vierkante meter met één acculading
 • Kan worden gecombineerd met veel iRobot-robotstofzuigers om te dweilen na het stofzuigen
 • De vierkante vorm verwijdert vuil uit diepe hoeken

MINPUNTEN

 • Veegt maar stofzuigt niet

We hebben veel modellen van iRobot getest, waaronder de nieuwste j7+ Roomba Combo stofzuiger en dweil en een vroege versie van dit dweilmodel, en ze hebben altijd goed gepresteerd in onze laboratoriumtests.

De Braava Jet M6 dweilrobot is de perfecte partner voor het grote assortiment robotstofzuigers van het merk. Online recensenten zijn enthousiast over de stille en effectieve reiniging. Met overweldigend positieve online recensies van consumenten, plus de ervaring van onze experts met het merk, hebben we ervoor gekozen om deze nieuwe versie van een oude favoriet op te nemen als onze beste keuze voor een robotdweil.

Dankzij het vierkante ontwerp kan de Braava diep in hoeken reiken en langs plinten dweilen. Omdat het gebruikt kan worden met warm water, kan het vuil en vlekken gemakkelijker losmaken, waardoor de vloer schoner blijft. Wanneer de batterij moet worden opgeladen of het waterreservoir moet worden bijgevuld, keert Braava terug naar het oplaadstation en gaat verder met schoonmaken zodra hij klaar is om weer naar buiten te gaan. Met één acculading kan hij tot 1.000 vierkante meter schoonmaken en daarna is het verwijderen van de dweilpads eenvoudig.

Als je al een Roomba uit de S-, J-, I- of 900-serie hebt, kun je deze op deze Braava aansluiten om vloeren te dweilen nadat de Roomba heeft gestofzuigd. Hij kan ook droogvegen dankzij de wegwerpbare elektrostatische pads. Terwijl de veegpads zijn geïnstalleerd, verspreidt de M6 geen water op uw vloeren.

Waar u op moet letten bij het kopen van een robot stofzuiger met dweil?

Hier zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste dweilrobot voor uw huis.

✔️Droog vegen versus stofzuigen: de meeste robotmoppen die je op de markt vindt, voeren ook een soort van droge schoonmaak uit: ze vegen met een droge pad om stof op te tillen of stofzuigen met zuigkracht. Modellen die ook dienst doen als stofzuigers hebben de extra taak om na het schoonmaken een volle stofbak te legen (tenzij ze ook worden geleverd met een zelfledigende basis), terwijl bij modellen die droog worden geveegd de veegpads na elk gebruik moeten worden weggegooid of gewassen. Als uw vloeren vooral bedekt zijn met vuil, zal het betere resultaten opleveren als u het apparaat laat stofzuigen voordat u het in de dweilstand zet.

✔️ Eenvoudige installatie en onderhoud: hoe eenvoudiger hoe beter als het gaat om het opladen van de dweilrobot, het vullen en legen van de watertank, het verwijderen of vervangen van de reinigingspads en het instellen van eenmalig of regelmatig reinigen. Het gemakkelijkst te onderhouden zijn de modellen die zijn voorzien van een zelflozend station dat slechts om de 30 dagen of vaker geleegd hoeft te worden. De meeste nieuwe modellen die we hebben getest, worden nu geleverd met een QR-code op de verpakking, zodat de app ook eenvoudiger kan worden ingesteld.

✔️ Batterijduur: Zoek naar modellen met een looptijd van minimaal 90 minuten na één keer opladen. De meeste robotmoppen worden nu opgeladen en hervatten het schoonmaken om de klus te klaren als de batterij halverwege het schoonmaken leeg raakt. Als u een groot huis heeft, is dit een bijzonder belangrijk kenmerk waar u op moet letten.

✔️ Veiligheid voor vloeroppervlakken: Als uw huis voornamelijk uit houten vloeren bestaat, zorg er dan voor dat de robotmop die u selecteert, is ontworpen om dat oppervlak schoon te maken. Zachte, pluizige borstelrollen of robotmoppen zonder borstelrollen zijn het beste. Voor het nat dweilen van houten vloeren zoekt u naar een model waarmee u de hoeveelheid water die in de pads gaat, kunt aanpassen en regelen. Alle robotmoppen zijn veilig voor vinyl- en tegelvloeren.

✔️ Vloer- en tapijtsensoren: Als je een mix van tapijt en harde vloeren hebt, kies dan voor een dweilrobot die het verschil kan bepalen om te voorkomen dat je tapijten nat worden. Veel modellen zijn in staat de dweilpads een paar millimeter van het vloeroppervlak te tillen wanneer er een tapijt wordt gedetecteerd, maar dit is mogelijk niet voldoende voor huizen met dikke, zachte tapijten. Zoek in plaats daarvan naar robotmoppen met kaartfuncties waarmee u alleen bepaalde gebieden kunt selecteren om schoon te maken, of naar no-go zone-strips die u handmatig rond uw dikke tapijten kunt plaatsen.

✔️ App-integratie: de meeste nieuwe robotdweilen en stofzuigers kunnen worden gekoppeld aan een app om kaarten van uw huis op te slaan, schoonmaakschema’s in te stellen, schoonmaakmodi te selecteren of te zien wat uw robot van plan is terwijl u weg bent. Hoewel niet alle robots een app nodig hebben om te werken, maken ze het gebruik van een dweilrobot wel een waardevollere ervaring. Als je liever geen app gebruikt, zoek dan naar een model dat ten minste een aan/uit- en dock-knop direct op de robot of het oplaadstation heeft en wordt geleverd met een afstandsbediening.

Zijn robotmoppen de moeite waard?

Ja, vooral voor gezinnen met huisdieren of kleine kinderen, of voor iedereen die de vloer schoon wil houden zonder al te veel tijd of energie te besteden aan het handmatig doen. De meeste robotdweilmachines kunnen onder laag meubilair komen en in hoeken en langs randen schoonmaken, maar ze werken het beste als u de ruimte rechtmaakt voordat u de dweil start. Net als hun tegenhangers met robotstofzuigers kunnen dweilrobots vast komen te zitten aan kleine obstakels en in de war raken in kamers vol met meubels.

Bij modellen die alleen maar dweilen, moet u eerst stofzuigen of vegen, en grote hoeveelheden gemorst materiaal moet u nog steeds handmatig opruimen. Zeer zware grond kan een uitdaging zijn voor robotmoppen, maar ze besparen wel tijd en helpen voorkomen dat vuil zich ophoopt, zodat u minder arbeids- en tijdintensieve grondige reinigingswerkzaamheden hoeft uit te voeren.

Er zijn veel producten op de markt verkrijgbaar als het gemak en efficiëntie in huis betreft, of het nou gaat om de beste elektrische kachel met app, de beste wasmachine onder 500 euro of de beste elektrische deken volgens de Consumentenbond. Ook een robot stofzuiger met dweil is een aanwinst die het gemak kan dienen tijdens de dagelijkse schoonmaak.

Hoe een dweilrobot te onderhouden

Net als robotstofzuigers hebben robotmoppen regelmatig onderhoud nodig om ze in topconditie te houden. Dit omvat vergelijkbare taken, zoals het verwijderen van haarklitten van de borstelrol en het afvegen van sensoren voor een betere navigatie.

Maar omdat deze modellen ook water gebruiken om schoon te maken, is er een extra stap om ervoor te zorgen dat de pads of dweildoeken van de robot niet langdurig nat blijven en onder het apparaat blijven hangen. Bacteriën houden van vochtige, donkere ruimtes en als uw dweilrobot de dweilpads niet automatisch droogt, is het een goed idee om ze te verwijderen, ze te wassen (als de fabrikant zegt dat dit veilig is) en ze ergens neer te leggen waar ze kunnen drogen. tussen de dweilbeurten door om te voorkomen dat er schimmelgeuren op groeien.

Als de dweilrobot die u bezit met een app is verbonden, zorg er dan voor dat u ook via de app de nieuwste software-updates voor het model downloadt. Deze updates zullen vaak de navigatie- en objectidentificatiemogelijkheden van een robot verbeteren. De meeste gebruikershandleidingen bevatten uitgebreide instructies om robots goed te laten werken en het is altijd het beste om die instructies te volgen voordat u iets anders probeert.

Kun je azijn in een dweilrobot doen?

Tenzij anders aangegeven door de fabrikant van uw dweilrobot, mag u geen vloerreinigers, azijn of heet water in uw robot gebruiken. Als u dit wel doet, kan de garantie van uw model vervallen. Er zijn merken zoals Shark, Bissell en Narwal die vloerreinigers maken die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik in de robotmoppen van hun merk. Dit is de enige manier waarop wij het gebruik van vloerreinigers in de watertank van uw dweilrobot aanbevelen.

Conclusie

Een robot stofzuiger met dweil is een waardevolle aanvulling op het moderne huishouden. Het biedt niet alleen efficiëntie en tijdsbesparing, maar zorgt ook voor een grondige reiniging van de vloer. Met programmeerbare functies en slimme technologieën maken deze apparaten het schoonmaken van je huis gemakkelijker en aangenamer dan ooit tevoren. Investeer in de toekomst van huishoudelijke taken met een robot stofzuiger met dweil en geniet van een schoner en comfortabeler huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *